Gebze Havalandırma

Havalandırma İşlemi tüm işletmelerde büyük bir önem arz etmektedir. İnsanların çalıştığı ortamların daha sağlıklı ve refah düzeyinin yüksek olması için düzenli olarak havalandırılması gerekir. Sürekli nefes alıp veren canlılar olduğumuz için aldığımız havanın temiz ve oksijene doygun olması sağlığımızı, çalışma verimliliğimizi ve kapasitemizi etkiler. Bu sebeple sık sık bulunduğumuz ortamı havalandırmalıyız. Küçük ortamlarda kapı ve pencereler havalandırma işlemi için genelde yeterli olmaktadır. Ancak büyük alanların havalandırılması için havalandırma sisteminin bulunması gerekmektedir. Kapalı alanlarda biriken kötü kokunun, karbondioksitin dışarı atılıp yerine oksijen açısından doygun temiz havanın doldurulmasına havalandırma denmektedir. Havalandırma sistemleri genelde boruların ucun bağlı olan fanlar sayesinde gerçekleşmektedir. Alandaki havayı emen fan, havayı borular aracığıyla filtreden geçirerek temizleyip tekrar odaya iletir. Bu döngü sistem çalıştığı sürece böyle devam eder. Dikkatli bir şekilde tasarlanması gereken havalandırma sistemlerinde ilk olarak bir tasarım yapılır.

Boruların geçeceği yerler belirlenir. Mimari olarak en uygun şekilde yerleştirilme planı oluşturulur. Bu işlem çok önemlidir çünkü boruların yanlış yerleştirilmesi havalandırmanın amacını yerine getirememekle birlikte daha da kötü sonuçların doğmasına sebep olur. Bu sebeple işinin ehli olan, alanında usta firmalarla çalışmak hem emekten hem de maddi olarak tasarruf edilmesini sağlar. Gebze Havalandırma Sistemleri, müşteri memnuniyetini önceleyen ve işini titizlikle yapan firmaların kullandığı havalandırma sistemidir. Doğal havalandırmanın yeterli olmadığı fabrika, sanayi gibi yerlerde kullanılmaktadır. Gebze havalandırma sitemleri ile yalnızca hava temizlenmez. Bunun yanında odanın ısısı ayarlanarak çalışmaya en uygun ortam elde edilir. Oda sıcaklığına bağlı olarak nem dengesini de koruyan bu sistem sayesinde her açıdan nefes almaya en uygun koşullar oluşturulur. Gebze havalandırma sistemi bunları yaparken havalandırma hızını da titizlikle ayarlar.

Hava akışının fazla olması insanların bronşlarında ve ciğerlerinde rahatsızlığa sebep olmaktadır. Bu sebeple hava akış hızı dikkatle ayarlanır. Cereyan oluşması da böylelikle önlenmiş olur. Fazla akımın olması insan bünyesini çok olumsuz etkiler. Üşütme, soğuk algınlığı, eklem rahatsızlığı ve migren gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu sebeple dikkatle hız ayarının yapılması gerekmektedir. Gebze havalandırma sistemleri bunu ayarlarken bir yandan da kullanılan filtreler aracılığıyla temiz havanın elde edilmesine katkıda bulunur. Gebze havalandırma sistemlerinin verimliliğini belirleyen birkaç unsur bulunmaktadır. Havalandırma sistemi çalışmaya başladıktan sonra alanın her yerinde eşit oranda temiz havanın üflenmesi gerekir. Havanın dağıtılmasında sorun olması verimi düşürür. Havalandırma sistemlerinin başlangıçtaki planlamasına göre alanın her köşesine emiş gücüne göre kanallar yerleştirilmelidir. Eşit oranda hava emilip verilmesi ile cereyan yapma riski de ortadan kalkar. Gebze havalandırma sistemleri kurulurken iyi bir ekiple çalışmak çok önemlidir. Verimliliği etkileyen bu faktörleri göz önünde bulunduran ve maksimum fayda için titizlikle çalışan bir ekiple iş yapılması herkes için hem ekonomik hem de emek tasarrufu sağlar. Gebze havalandırma sistemi kurulmadan önce bir firma ve ekiple anlaştıktan sonra malzeme kalitesine ve alanın büyüklüğüne göre özel fiyat belirlenmektedir. Fiyat alırken müşteri özellikle malzeme kalitesini sormalıdır. Malzeme skalası geniş olduğu için kullanılan malzemenin kalitesi fiyatı doğrudan etkilemektedir.

Gebze havalandırma sistemleri pek çok parçadan oluşmaktadır. Parçalardan en önemlisi fandır. Salyangoz tipi, hücreli, çatı tipi, plastik, kare gibi türleri olan fanın asıl amacı havaya yön vermektir. Havayı emme ve geri itme işlemini bu parça yerine getirir. Diğer parça hava kanallarıdır. Bunun da çeşitleri bulunmaktadır. İhtiyaca ve bütçeye göre en uygun olanı seçilir.  Diğer parça ise menfezdir. Ortama giren ve çıkan havanın ayarlı ve dengeli olmasını sağlayan mekanizma menfezdir.