Gebze Fabrika Havalandırma Sistemleri

Havalandırma bir alandaki mevcut havanın kirlenmesi, kötü kokuların oluşması ve nem oranın düşmesi sebebiyle havanın değiştirilmesi işlemine verilen genel addır. Evlerde, sınıflarda, genel olarak küçük mekanlarda kapı ve pencereler aracılığıyla havalandırma işlemi gerçekleşir. Ancak pencre açarak havalandırmanın bazı dezavantajları vardır. İstanbul gibi büyük şehirlerde yoğun trafik akışı sebebiyle ve kalabalık sebebiyle gürültü kirliliği oluşmaktadır. Pencerelerin açılmasıyla bu gürültüye daha çok maruz kalınır. Özellikle okul ve kütüphane gibi sessizliğin olması gereken ortamlarda bu büyük sıkıntı doğurur. Bu sorunu çözmek ve daha büyük alanları havalandırmak için binalara havalandırma sistemleri kurulmaktadır. Binanın şekli ve ölçüleri alınarak yapılan planlamalarla havalandırma sistemi monte edilmektedir. Çalışma prensibi mevcut havanın borular aracılığıyla çekilip, fana yönlendirildikten sonra filtreden geçirilip tekrar alana iletilmesi şeklindedir. Sürekli devridaim yaparak içerde biriken kirli havanın temizlenmesini ve insanların rahat nefes almalarını sağlar.

Sanayilerde, hastanelerde, fabrikalarda bu tarz havalandırma sistemlerinin çok güçlü olması gerekmektedir. İnsan hayatını etkileyen en temel faktörlerden olduğu için havanın temiz tutulması bu tarz işletmelerin birincil sorumluluğudur. Fabrikalarda ağır kimyasalların ortaya çıkması ve insanların bunları soluması ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu sebeple fabrikalara çok güçlü ve sağlam havalandırma sistemlerinin kurulması zaruridir. 

Gebze Fabrika Havalandırma Sistemleri ile bu sorunlar göz önünde bulundurularak, insanların sağlığını koruyacak güçlü çözümler bulunmuştur. Gebze Havalandırma sistemleri ortamın sıcaklığına uygun şekilde havalandırma yapar. Soğuk hava üfleyerek insanların üşümesine sebep olmaz. Havalandırma yapılırken hava akış hızı özenle ayarlanır. Bu ayar sonucunda ortama yeteri kadar temiz hava nakledilmiş olur. Yeteri kadar temiz havanın üretilebilmesi için hava filtrelerinin kaliteli malzemeden yapılması ve temiz tutulması gerekmektedir. Bu faktörler dengeli bir şekilde ayarlandığı takdirde havalandırma sisteminden maksimum verim almak mümkündür. Havalandırma yapılırken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır. Hava akışı cereyana sebep olmamalıdır. Havalandırma sisteminin temiz ve sessiz çalışması gerekmektedir. Ortamdaki hava her alandan eşit şekilde çekilmeli ve eşit şekilde dağıtılmalıdır.  Gebze Havalandırma Sistemleri bu faktörlere dikkat ederek çalışanların sağlıklarını korumaya çaba gösterir.